Skoči na vsebino

II. postna nedelja, 25. februar 2018

PONEDELJEK, 26. februar

Po končanih zimskih počitnicah nadaljujemo z veroukom za otroke, mladino in odrasle!

TOREK, 27. februar

  • 7.00 – somaševanje vodi provincialni minister p. Marjan Čuden, ki opravlja v naši samostanski skupnosti redno vizitacijo

SREDA, 28. februar

  • 20.30 – zakonci sv. Eme

ČETRTEK, 1. marec – prvi v mesecu

  • 18.00 – molitvena ura za nove duhovniške in redovniške poklice

PETEK, 2. marec – prvi v mesecu

  • Delitev zakramentov ozdravljanja bolnikom in ostarelim po domovih
  • 18.30 – križev pot molijo družine prvoobhajancev (3. r), vabljeni tudi drugi veroučenci in starši!

SOBOTA, 3. marec

  • 8.45 – odhod mladih na pomladansko srečanje animatorjev oratorija na Rakovniku

III. POSTNA NEDELJA, 4. marec

  • NABIRKA za klopi in zvonik: februarja  smo zbrali samo 900€, manjka nam še 600€. Višek zbranih sredstev pa bo namenjen pokritju stroškov obnove zvonika in ostrešja pri sv. Jerneju – se priporočamo!
  • 10.00 – pri družinski maši sodelujejo veroučenci 1. razreda in njihovi starši, poje Otroški zbor

Poslanica papeža Frančiška za postni čas 2018

»Vsakdo od nas je torej poklican, da v svojem srcu razločuje ter preverja, ali ga ogrožajo laži lažnih prerokov. Naučiti se moramo, da se ne ustavljamo na ravni takojšnjega, površnega, ampak prepoznavamo, kaj v nas pušča dobre in trajne sledi ter prihaja od Boga.

Dante Alighieri v svojem opisu pekla predstavlja hudiča, sedečega na ledenem prestolu, kjer prebiva v ledu zadušene ljubezni. Vprašajmo se torej, kako se v nas dejavna ljubezen ohladi? Kateri znaki kažejo tveganje za ugasnitev ljubezni?

Dejavno ljubezen v prvi vrsti ugasne pohlep po denarju, »ki je korenina vsega zla« (1 Tim 6,10). Sledi zavrnitev Boga, da pri njem ne iščemo tolažbe. To pomeni, da raje kot podporo Bože Besede in zakramentov izberemo potrtost. Vse to se spreminja v nasilje do tistih, ki ogrožajo našo »varnost«: nerojeno življenje, oboleli starostnik, popotnik, tujec, pa tudi bližnji, ki se ne ujema z našimi pričako-vanji. Tudi stvarstvo je tiha priča te ohlajene ljubezni: zemlja je zastrupljena z odpadki nemarnosti in dobičkaželjnosti; morja morajo prekriti ostanke brodolomov pri-silnih migracij; nebo je razbra-zdano od strojev, ki dežujejo smrtonosna sredstva…«