Skoči na vsebino

III. adventna nedelja, 16. december 2018

III. ADVENTNA, 16. december

  • 20.00 – akademik dr. Janko Kos nam bo ob koncu Cankarjevega leta spregovoril o njegovem življenju in delu z vidika njegovega odnosa do krščanstva in Cerkve – vabljeni v dvorano!

PONEDELJEK, 17. december

  • V pisarni sprejemamo mašne namene za meseca januar in februar 2019!

TOREK, 18. december

  • 19.00 – spokorno bogoslužje pred božičem

SOBOTA, 22. december

  • 9.00 – za čiščenje cerkve so na vrsti veroučenci in starši 5. razreda
  • 19.00 – skavti nam bodo prinesli Luč miru iz Betlehema, ki bo gorela pod korom do Božiča (s seboj prinesite steklene posodice, v katere boste vložili novo svečo ali pa jih boste kupili v cerkvi).

IV. ADVENTNA NEDELJA, 23. december

  • 10.00 – družinsko mašo oblikujejo veroučenci 7. razreda in njihovi starši
  • 19.00 – birmanska maša, pri kateri bo pel dekliški zbor
  • 20.00 – predpraznična vaja za zbor in orkester
DOBRODELNI SEJEM
Od 9.30 do 12.30 bodo naši mladinci v župnijski dvorani s prodajo domačih izdelkov zbirali sredstva za družino v stiski. Spremljevalni zabavno-glasbeni program bo privlačen tudi za družine z otroki!

*  *  *  *  *

V nabirki na I. adventno nedeljo ste prispevali 863 € (pol manj kot lani) – hvala za vaše darove, ki bodo preko prostovoljcev Karitas dosegli pomoči potrebne!

V KIOSKU dobite Družinsko pratiko ter Marijanski in namizni koledar, pa tudi oglje in kadilo za obhajanje svetega večera.

»Gospod na srca trka, odprimo mu jih vsi,

naj vsaka misel mrka

od nas se poslovi.

Zaupno vsi prosimo: Gospod, ne múdi se! Veselo naredimo mu v srcih jaslice.«

*  *  *  *  *

Adventna akcija Otroci za otroke vabi veroučence k zbiranju denarja za otroke v revnih misijonskih deželah. Misijonsko središče je v ta namen izdalo Adventni koledar, ki za vsak dan prinaša misel iz evangelija ter zgodbo, ki ima vzgojno-pastoralni pomen. V sredini je načrt za kartonski hranilnik oz. škatlico za darove, ki jih bodo otroci položili pred Jezusa v jaslicah na praznik Svetih treh kraljev v nedeljo, 6. januarja 2019 ob 10h (kovance, prosimo, zamenjajte v bankovce!)