Skoči na vsebino

IV. adventna nedelja, 20. december 2020

Spet so dovoljene svete maše z verniki – obhajali jih bomo po običajnem razporedu (razen pri sv. Jerneju ob 11h) – dobrodošli!

Luč miru iz Betlehema bo gorela pod pevskim korom do Božiča. S seboj prinesite steklene posodice, v katere boste vložili novo svečo ali pa jih boste dobili v cerkvi. Prinesite jo na dom še komu, ki ne more ali si ne upa priti v cerkev!


PONEDELJEK, 21. december

V pisarni lahko dobite  Marijanski koledar in naročite mašne namene za meseca januar in februar 2021!

MOLITEV IN POST za SLOVENIJO ob 30-letnici plebiscita

Povabljeni ste, da se pridružite 24-urni molitvi in postu za domovino, ki bo potekala od torka, 22.12, od 17.30 do srede, 23.12., do 17.30  – neposreden prenos 24-urne molitve bo potekal na YouTube kanalu Nadškofije Ljubljana.

ČETRTEK, 24. december – sveti večer

19.00 – maša svetega večera
24.00 – zaradi vladnega odloka o prepovedi gibanja med 21. in 6. uro, je polnočna maša še pod vprašajem…

PETEK, 25. december – BOŽIČ, praznik  Gospodovega rojstva

N.B.: Rednim nedeljskim mašam bomo dodali še posebno mašo ob 11.30, da ne bo gneče in se boste lažje vsi zvrstili!


Čeprav smo se v preteklih tednih in mesecih večkrat počutili negotovi, malodušni in osamljeni, naj nas skrivnost božične noči znova napolni z gotovostjo in veseljem, da je Bog z nami, kajti »On dviga duha, razsvetljuje oči, daje zdravje, življenje in blagoslov!« (Sir 34,17)


SOBOTA, 26. december – sv. Štefan, diakon in mučenec; DAN SAMOSTOJNOSTI.

Sv. maše: ob 7h, 10h in 19h.

NEDELJA SVETE DRUŽINE, 27. december

10.00 – med družinsko mašo bo blagoslov otrok

PRISRČNA ZAHVALA vsem, ki ste pripravili cerkev za božično praznovanje: s. Marinki s sodelavci pri okraševanju, Jožetu in Katarini Bartolj za postavitev jaslic ter vsem organistom za igranje lepih slovenskih božičnih pesmi  – ki jih letos zaradi epidemije, žal, ne smemo prepevati. Hvala tudi za vsa voščila in darove, ki ste jih namenili naši frančiškanski skupnosti – Bog vam povrni!

Mašni nameni v tem tednu