Skoči na vsebino

IV. POSTNA NEDELJA, 11. marec 2018

4.postna-zunanja stran

Zunanja stran

PONEDELJEK, 12. marec

  • 20.00 – seja ŽPS

SREDA, 14. marec

  • 18.00 – sestanek za starše 5. in 6. razreda

PETEK, 16. marec

  • 17.00 – duhovni vikend za veroučence 5. in 6. razreda na Brezjah (p. Silvin)
  • 18.30 – križev pot vodijo ministranti, vabljeni še drugi otroci, starši in stari starši!

SOBOTA, 17. marec

  • 9.30 – za čiščenje cerkve so na vrsti veroučenci in starši 8. razreda
  • 10.00 – medgeneracijske delavnice za otroke in starše bosta vodili Ana Cesar in Neja S. Brenčič (Družinski center Oaza) – vabljeni v dvorano!

V. POSTNA NEDELJA, 18. marec

  • 10.00 – pri družinski maši se nam bodo pridružili starejši in invalidi, za katere bodo člani Servisa dobrote mladih pripravili tudi družabni program in pogostitev v dvorani
  • 15.00 – križev pot za družine ljubljanskih frančiškanskih župnij v cerkvi na Rožniku, sledijo flancati s čajem!
PRIČEVANJSKI VEČER - 18. marec 2018
20.00 – Zakonca Marko in Monika Zupanc nam bosta spregovorila, kako lahko različnost med njima v edinosti z Jezusom obrodi sadove – vabljeni vsi zakonci, posebej starši veroučencev in tudi predšolskih otrok!

Za PRVOMAJSKO ROMANJE od 27.4 do 2.5. v LURD (Nica, Camarque, Touluse, Albi, Arles, Monako; cena 499€) je prostih le še 10 mest – pohitite s prijavo. Dodatne informacije na info@aritours.si.

Papeževa poslanica za post

»Post odvzame moč našemu nasilju, nas razoroži ter nam daje pomembno priložnost za rast. Po eni strani nam omogoča okušati, kar občutijo tisti, ki jim res manjka najbolj potrebno ter prenašajo vsakodnevno lakoto, po drugi strani pa izraža stanje našega duha, lačnega dobrote in žejnega Božjega življenja. Post nas prebudi, naredi nas bolj pozorne do Boga in do bližnjega ter razvname voljo za pokorščino Bogu, ki edini nasiti našo lakoto.

Želim, da moj glas seže onkraj meja Katoliške cerkve ter doseže vse moške in ženske dobre volje, ki ste odprti za poslušanje Boga. Če ste kot mi prizadeti zaradi širjenja krivičnosti v svetu, če vas skrbi led, ki hromi srca in dejanja, če vidite, da se zmanjšuje skupen čut za človeško, se nam pridružite, da bomo tako skupaj klicali Boga, se skupaj postili in boste skupaj z nami, kolikor morete, podarjali ter tako pomagali bratom in sestram…«