Skoči na vsebino

IV. postna nedelja, 22. marec 2020

SPREJEMANJE MAŠNIH NAMENOV

Dragi župljani,

kot veste, v teh dneh samoosamitve šišenski patri še naprej darujemo evharistično daritev v samostanski kapeli ob 7h in 19h – za vas in po vaših namenih, kakor so objavljeni v razporedu.

Sveta maša, čeprav brez prisotnosti vernikov, je mistična Kristusova daritev, pri kateri je v duhu navzoča vsa Cerkev: zmagoslavna nebeška, očiščujoča se in potujoča zemeljska Cerkev nas, ki se vsak dan skupaj s Kristusom darujemo in bojujemo za zmago Njegovega kraljestva v dušah ljudi. Verjamem, da ste tudi vi povezani z nami preko molitve (križev pot!), posta, dobrih del, Božje besede in seveda preko svetih maš, ki jih lahko spremljate po radiu Ognjišče (19.00), TV Exodus (18.00), Nova 24tv (papeževa maša ob 7.00) ali po spletnih kanalih iz raznih župnij.

Ker pa je do preklica zaprta tudi župnijska pisarna, vas vabimo in prosimo, da se za naročanje mašnih namenov obračate na nas preko telefona (01/583-72-70) ali e-pošte (info@zupnija-siska.si). Do Velike noči imamo vse zasedeno, od 12. aprila dalje pa je še veliko prostih terminov… Dar za mašo lahko v ovojnici s pripisom vržete v nabiralnik pri vhodu v župnišče (kot ste nekateri že storili ta teden), ali pa nam boste izročili po koncu te nesrečne epidemije. Hvala, ker nas tudi na ta način podpirate v našem duhovniškem poslanstvu!

PREJEM DUHOVNEGA OBHAJILA

1) Najprej se umirimo in se nato pokrižamo.

2) Zavemo se Božje navzočnosti in obudimo ter zmolimo kesanje.

3) Preberemo evangelij dneva.

4) Nekaj časa premišljujemo ob Božji besedi.

5) Zmolimo veroizpoved.

6) Sledi duhovno obhajilo:

»Jezus, verjamem, da si navzoč v Najsvetejšem zakramentu.
Zahvaljujem se Ti za Tvojo ljubezen do mene, ki si mi jo izkazal s svojo smrtjo na križu.
Želim Te ljubiti bolj kakor vse drugo, predvsem pa Te želim sprejeti v svojo dušo.
Ker Te ne morem prejeti zakramentalno, Te prosim za duhovno obhajilo:
vstopi v moje srce in prebivaj v njem. (Kratek premor, da se povežemo z Jezusom)

Hvala, Jezus, za to duhovno združitev s Teboj.
Ne dovoli, da bi se ločil od Tebe, ampak naj vedno ostanem v Tebi.«

 

V. POSTNA, 29. marec – TIHA NEDELJA

KAKO PREJETI BOŽJE ODPUŠČANJE BREZ DUHOVNIKA?

Papež Frančišek odgovarja: »Delaj to, kar pravi katekizem, ki je zelo jasen. Če ne najdeš nobenega duhovnika, pri katerem bi se spovedal, se pogovori z Bogom, ki je tvoj oče, in mu povej resnico: »Gospod, storil sem to, to in to… Oprosti mi«. Prosi ga za odpuščanje z vsem srcem, zmoli kesanje in mu obljubi: »Pozneje se bom spovedal, odpusti mi pa kar zdaj«. In takoj se boš vrnil v območje Božje milosti.«

Sicer pa je Apostolska penitenciarija za te izredne razmere pandemije izdala odlok o popolnem odpustku. Tega lahko prejmejo bolniki s koronavirusom, zdravstveni delavci, družinski člani in vsi drugi, ki molijo zanje. Penitenciarija v spremnem besedilu opominja tudi na možnost skupinske odveze.