Skoči na vsebino

Julij 2017

DIAMANTNA MAŠA p. Valerijana Jenka

V nedeljo, 16. julija ob 10h bo naš rojak obhajal spomin na novo mašo, ki jo je pel v naši cerkvi pred 65 leti! Slavnostni pridigar bo p. Ciril Božič, frančiškan, ki deluje med izseljenskimi Slovenci v Avstraliji – vabljeni!

*  *  *  *  *

»Moja duša poveličuje Gospoda,
kajti velike reči mi je storil Mogočni.«

VEČNE ZAOBLJUBE s. Katje Balažic HMP

6. avgusta ob 10.00 v naši cerkvi

S. Katja se je rodila 29. 6. 1981 in bila mesec dni kasneje krščena v Šiški. Že od veroučnih let je z veseljem sodelovala pri različnih dejavnostih v župniji, predvsem jo je zaznamovalo vodenje dekliškega pevskega zbora 5+. Septembra 2006 je vstopila v Družbo hčera Marije Pomočnice. Po začetnem obdobju formacije v Ljubljani je odšla v noviciat v Rim. Po prvih zaobljubah 5. 8. 2011 je pet let delovala na Bledu, zadnje leto pa v Murski Soboti. »Veselim se, da bom prav v rojstni župniji svoje življenje dokončno posvetila Bogu, saj sem Ga tu spoznavala in odkrivala Njegovo neizmerno ljubezen. Z izpovedjo zaobljub želim odgovoriti na to Ljubezen!« s. Katja Balažic

  • V sredo, 28. junija ob 19.30 vabimo vse člane in prijatelje Apostolstva sv. Cirila in Metoda na srečanje, ki bo v dvorani po večerni maši. Med nas bo prišel tudi p. Zdravko Jakop.
  • Na PRVI PETEK, 7. julija, bomo obiskali bolnike in ostarele in jim omogočili prejem Kristusovih zakramentov ozdravljanja in tolažbe!
  • V nedeljo, 23. julija, obhajamo Krištofovo nedeljo. Po vseh mašah bomo, blagoslovili avtomobile (nove in stare!), za vsak srečno prevožen kilometer naj bi darovali 0,05€ za MIVO (nakup vozil za slovenske misijonarje).

ŽUPNIJSKA PISARNA

V času počitnic je pisarna zaprta!

Oglasite se po jutranji oz. večerni sv. maši.

tel.: 01-583-72-70; info@zupnija-siska.si

Mašni nameni v pdf.