Skoči na vsebino

Nedelja Jezusovega krsta, 10. januar 2021

Jezus se je na začetku javnega delovanja – čeprav je bil brez greha – uvrstil med grešnike, ki so od Janeza Krstnika prejemali krst pokore.  Kot Jagnje, ki odjemlje grehe sveta, je hotel nepokorščino in napuh prvega Adamovega in greha vseh njegovih potomcev popraviti s ponižnostjo in pokorščino. Jezusov krst v Jordanu je že naznanjal in pripravljal njegov dokončni odrešitveni krst – smrt na križu .

Spet so dovoljene svete maše z verniki – obhajamo jih po običajnem urniku.

Zaradi strogih omejitev (30 m2 na osebo oz. družino) lahko v našo cerkev spustimo 45 oseb oz. družin – do sedaj ne za Božič ne ob nedeljah pri nobeni sv. maši nismo presegli dovoljenega števila, zato prisrčno vabljeni nazaj. Cerkev je sicer odprta ves dan od 7h do 19.45.

Dobrodošli torej pri sv. maši, vabljeni tudi k osebni molitvi ali ogledu jaslic!

PONEDELJEK, 11. januar – sv. Pavlin Oglejski

V pisarni lahko naročite mašne namene za meseca februar in marec!

Oddaja dela dohodnine

Do 31. maja 2021 lahko 1,0 % dohodnine namenite v podporo Katoliški cerkvi. S tem boste podprli delovanje naših duhovnikov, župnij, vrtcev in šol ter dobrodelnih ustanov. Svojo izjavo čim prej izpolnite preko sistema e-davkov ali pošljite po pošti na davčni urad. Obrazec dobite na: https://katoliska-cerkev.si/namenite-05-svoje-dohodnine-za-delovanje-katoliske-cerkve Za vaš dar se vam vnaprej zahvaljujemo!

Leto svetega Jožefa

Z apostolskim pismom Patris corde (Z Očetovskim srcem) se papež Frančišek spominja 150. letnice razglasitve sv. Jožefa za zavetnika vesoljne Cerkve in razglaša leto 2021 kot posebno Leto svetega Jožefa

Pozdravljen,
Odrešenikov varuh
in ženin Device Marije!

Tebi je Bog zaupal
svojega Sina;
vate je Marija položila
svoje zaupanje;
s teboj je Kristus postal človek.

Blaženi Jožef, tudi za nas
se pokaži očetovski,
vodi nas na poti življenja.

Izprosi nam milost, usmiljenje in pogum,
ter brani nas vsakega zla. Amen.


OBNOVA DRENAŽE ob Stari cerkvi: zaradi zamakanja vode smo morali obnoviti  odvodnjavanje na desni strani cerkvene ladje. Račun znaša 5.694€, nekaj dobrotnikov je že prispevalo 2.000€, nazadnje večjo vsoto tudi ga. Ljudmila Šemrl iz Švice – Bog povrni!

Mašni nameni v tem tednu