Skoči na vsebino

Nedelja Jezusovega krsta, 12. januar 2020

NEDELJA JEZUSOVEGA KRSTA, 12. januar

»Zakaj krščevati majhne otroke? Zakaj ne počakati, da bi odrasli in se sami odločili? To je resno vprašanje, a lahko skriva v sebi prevaro. Svet in zlo ne čakata, da bodo vaši otroci imeli dvajset let, da bi vcepila vanje kali slabega…

Ko ste spočeli otroka in mu podarili življenje, ali ste ga prej vprašali za dovoljenje? Ne, a ker ste vedeli, da je življenje neizmeren dar, ste upravičeno predvidevali, da vam bo otrok nekega dne hvaležen zanj. Krst je namreč Božje življenje, ki nam je zastonj »podarjeno«. Zato ni nikakršno nasilje nad svobodo otrok, če jim omogočimo, da lahko prejmejo ta dar prav na začetku svojega življenja.« (p. Raniero Cantalamessa)

  • 20.00 – sestanek župnijskih glasbenikov

PONEDELJEK, 13. januar

V pisarni sprejemamo mašne namene za meseca februar in marec!

PETEK, 17. januar

  • 17.00 – medgeneracijska ustvarjalna delavnica: »Reciklirajmo CD-je!« bo potekala pod vodstvom katehistinje Helene

2. NAVADNA NEDELJA, 19. januar 2020

  • 10.00 – sveto mašo pripra-vljajo veroučenci 7. razreda in njihovi starši
  • 14.30 – srečanje in sv. maša za skupnost Vera in luč

*  *  *  *  *

DAN ODPRTIH VRAT

Gimnazija Želimlje in dijaški Dom Janeza Boska vabita učence 8. in 9. razredov skupaj s starši na dan odprtih vrat, ki bo v soboto, 18. januarja 2020. Predstavili vam bodo življenje na gimnaziji in v domu. Program se bo začel ob 10h, zaključil pa s prireditvijo v športni dvorani do 13h – pridite in poglejte!

EKUMENSKA OSMINA ali teden molitve za edinost kristjanov bo potekal od 18. do 25. januarja.

Gradivo za letošnji teden molitve za edinost so pripravili kristjani različnih Cerkva z Malte. Sveti Pavel se je kot brodolomec rešil na obale Malte okoli leta 60. Njegov spremljevalec Luka je zapisal: »Domačini so nas sprejeli nadvse ljubeznivo« (Apd 28,2). Te besede so bile izbrane za letošnjo vodilno misel. Gostoljubnost je nujno potrebna krepost, ko gre za iskanje krščanske edinosti. Je izraz dialoga ljubezni med krščanskimi Cerkvami. Kliče nas k medsebojni naklonjenosti in velikodušnosti zlasti do ljudi, ki ne delijo z nami istega jezika, kulture ali vere…

V naši župniji bo v okviru ekumenske osmine srečanje Apostolstva Cirila in Metoda in sicer v sredo, 22. januarja ob 17.30 v Frančiškovi dvorani, vodil ga bo p. Silvin – vabljeni!