Skoči na vsebino

Nedelja Jezusovega krsta, 13. januar 2019

NEDELJA, 13. januar – JEZUSOV KRST

»Zakaj krščevati majhne otroke? Zakaj ne počakati, da bi odrasli in se sami odločili? To je resno vprašanje, a lahko skriva v sebi prevaro. Svet in zlo ne čakata, da bodo vaši otroci imeli dvajset let, da bi vcepila vanje kali slabega. Po drugi strani pa, če hočemo biti dosledni, ne bi bilo potrebno otrok ničesar učiti ne vzgajati, ampak jih pač pustiti, da bi se nekega dne sami odločili, kaj bodo sprejeli. Ko ste spočeli otroka in mu podarili življenje, ali ste ga prej vprašali za dovoljenje? Ne, a ker ste vedeli, da je življenje neizmeren dar, ste upravičeno predvidevali, da vam bo otrok nekega dne hvaležen zanj. Krst je namreč Božje življenje, ki nam je zastonj »podarjeno«. Zato ni nikakršno nasilje nad svobodo otrok, če jim omogočimo, da lahko prejmejo ta dar prav na začetku svojega življenja.«  (p. Raniero Cantalamessa, OFM Cap.)

  • 20.00 – sestanek župnijskih glasbenikov

PONEDELJEK, 14. januar

V pisarni sprejemamo mašne namene za meseca januar in februar!

  • 20.00 – sestanek ŽPS

PETEK, 18. januar

  • 17.00 – medgeneracijsko delavnico z naslovom »Pisani svet kamnov« bo vodila katehistinja Helena

NEDELJA, 20. januar

  • 10.00 – pri družinski maši sodelujejo veroučenci 6. razreda in njihovi starši
  • 14.30 – srečanje za skupnost Vera in luč
  • 20.00 – katehetski sestanek

EKUMENSKA OSMINA

Teden molitve za edinost kristjanov bo potekal od 18. do 25. januarja pod naslovom: »Prizadevaj si za pravičnost, da boš živel« (5 Mz 16,20) – to geslo letošnje molitve nas spominja, da edinosti ne more biti brez pravičnosti. Zavzemanje za pravičnejšo družbo, za mir in dostojanstvo vseh je velika ekumenska naloga. Podprimo jo s svojo osebno in skupno molitvijo!

DAN ODPRTIH VRAT

Gimnazija Želimlje in dijaški Dom Janeza Boska vabita učence 8. in 9. razredov skupaj s starši na dan odprtih vrat, ki bo v soboto, 19. januarja 2019. Predstavili vam bodo življenje na gimnaziji in v domu. Program se bo začel ob 10h, zaključil pa s prireditvijo do 13h – pridite in poglejte!