Skoči na vsebino

Nedelja Jezusovega krsta, 7. januar 2022

Za vstop v cerkev in sodelovanje pri bogoslužju je obvezno izpolnjevanje PCT pogojev za vse udeležence starejše od 12 let.

Pri sebi morate imeti ustrezno potrdilo na papirju ali telefonu in osebni dokument!

Med bogoslužjem moramo nositi kirurške ali FFP maske!

POGOJE PCT BOMO NA VHODU PREVERJALI!
Brez izpolnjenega pogoja vstop v cerkev ne bo možen!

NEDELJA JEZUSOVEGA KRSTA, 9. januar

jezusov krst

Evangelist Matej Jezusov krst v reki Jordan opisuje kot eno od Božjih razodetij: »Ta je moj ljubljeni Sin, nad katerim imam veselje«. Krst v Jezusovem življenju predstavlja prelomnico, ki ločuje njegovo zasebno in skrito življenje od javnega delovanja. Pred krstom je Jezus živel neopazno, po krstu pa je začel javno delovati: poklical je prve apostole, oznanjal svoj nauk, delal čudeže in ozdravljal bolne… Ko je prišel od Očeta določen  čas se je uvrstil med grešnike, ki so od Janeza Krstnika prejemali krst pokore. Kakor vedno je hotel tudi s tem izpolniti Očetovo voljo. Kot Jagnje, ki odjemlje grehe sveta, je hotel nepokorščino in napuh vseh Adamovih potomcev popraviti s ponižnostjo in pokorščino. Jezusov krst v Jordanu je že naznanjal in pripravljal njegov dokončni odrešitveni krst – smrt na križu.

PONEDELJEK, 10. januar

11.00 – v pisarni sprejemamo mašne namene za meseca februar in marec 2022!

20.00 – seja ŽPS

SOBOTA, 15. januar

9.00 – 12.00 – Škofijski urad za laike vabi na sinodalno srečanje članov ŽPS in članov župnijskih skupin, ki bo potekalo po Zoomu. Na srečanju se bomo posvetili temi: Cerkev – odprt prostor, kjer se vsi počutimo doma in lahko sodelujemo.

2. NAVADNA NEDELJA, 16. januar

10.00 – pri družinski maši sodelujejo veroučenci 7. razreda in njihovi starši

20.00 – katehetski sestanek

PASTIRSKO PISMO OB ZAČETKU LETA GOSPODOVEGA 2022

nadškof Stanislav Zore

»…Pomembnejši od tega zunanjega sinodalnega procesa pa je osebni odnos in osebni pristop vsakega izmed nas, vsakega duhovnika, vsakega redovnika in redovnice, vsakega očeta in mame, čisto vsakega kristjana. Papež nas je v nagovoru ob začetku sinode povabil k trem korakom: srečanje, poslušanje, razločevanje; »da si vzamemo čas za srečanje z Gospodom in s spodbujanjem srečanja med nami. Čas, v katerem je prostor za molitev, češčenje – to je molitev, ki jo mi zelo opuščamo –, dati prostor češčenju za to, kar hoče Duh reči Cerkvi.«

Prav zaradi prej omenjenih vedno večjih razdalj med nami – tudi znotraj župnij in celo znotraj družin – vas v duhu sinodalne poti (sinoda pa pomeni hoditi skupaj) vabim, da začnemo moliti drug za drugega…«

nadškof Stanislav

Mašni nameni v tem tednu