Skoči na vsebino

Nedelja Svete Družine, 26. december 2021

Dan samostojnosti in enotnosti

20.00 – Božični koncert Zbora Sv. Nikolaja Litija, program: tradicionalne slovenske božične ter pesmi angleškega skladatelja Johna Rutterja. Vstopnine ni, a zaradi omejenega števila sedežev vas vljudno prosimo, da čim prej rezervirate svoje mesto na nikolaj.si/vstopnice ali na tel. številki 031 545 476 (vsak dan med 17. in 19. uro).

PONEDELJEK, 27. december – sv. Janez, apostol in evangelist

19.00 – pri večerni sveti maši bo prepevala dekliška zasedba AURORA pod vodstvom Janje Dragan Gombač

TOREK, 28. december – nedolžni otroci

20.15 – zakonska skupina sv. Eme

PETEK, 31. december – drugi sveti večer

19.00 – ZAHVALNA maša za minulo leto

19.45 – tradicionalni božični koncert KVARTETA KLARINETOV Godbe ljubljanskih veteranov, ki bo poleg božičnih izvedel tudi skladbe mojstrov klasične glasbe in priredbe slovenskih ljudskih pesmi – vabljeni, vstop prost!

SOBOTA, 1. januar 2022 – Marija, sveta Božja mati in Novo leto, dan miru

Svete maše bodo ob 7h, 10h in 19h

II. NEDELJA po BOŽIČU, 2. januar

PRISRČNA ZAHVALA vsem, ki ste pomagali pri pripravi božičnega praznovanja: moški ekipi pri postavljanju smrek; s. Marinki s sodelavkami pri okraševanju; družini Bartolj pri postavljanju jaslic –  Betlehem je s pomočjo bratov in sestre ročno izdelal najmlajši Valentin! –  osvetlil pa jih je g. Tomaž Zorko; Sonji Lomovšek in veroučencem za božični prizor; Matiju Brenčiču za Otroški zbor in mladinski orkester; Dragu Arku za polnočni orkester, Ceciliji Č. Merljak in Vlasti D. Rus ter vsem pevcem za petje pri polnočnici; Bog povrni tudi ostalim organistom, bralcem, ministrantom in PCT-redarjem za urejeno in varno bogoslužje!


JASLICE v cerkvici sv. Jerneja

Čeprav je Stara cerkev za bogoslužje zaprta, si lahko v preddverju pod zvonikom ogledate miniaturne jaslice, ki sta jih na Plečnikov talni mozaik postavila in osvetlila brata Sašo in Bojan Žagar – naj nago-varjajo mnoge mimoidoče iskalce Božje bližine…


Z veroukom nadaljujemo v ponedeljek, 3. januarja.


Mašni nameni v tem tednu