Skoči na vsebino

NEDELJA SVETE DRUŽINE, 27. december 2020

Življenje svete nazareške družine je v Svetem pismu skopo opisano. Evangeliji poročajo le o Jezusovem rojstvu v Betlehemu, obisku modrih z Vzhoda, begu v Egipt in o Jezusovem najdenju v templju. Praznik svete družine je tudi praznik vsake človeške družine, ki nastane s poroko med možem in ženo. Vsebina praznika je vzajemnost, spoštovanje in ljubezen, ki so jih v medsebojnih odnosih živeli Jezus, Marija in Jožef. Družinsko življenje je kraj posvečevanja vseh članov, ki naj iz svojih družin ustvarijo družinsko Cerkev. To lahko storijo tako, da osebni odnos z Jezusom postavijo v središče osebnega in družinskega življenja.

Spet so dovoljene svete maše z verniki – obhajali jih bomo po običajnem razporedu (razen pri sv. Jerneju ob 11h).

Zaradi strogih zdravstvenih omejitev (30 m2 na osebo oz. družino) lahko v cerkev spustimo samo 45 oseb oz. družin – zato bodo na vhodu redarji šteli vstopajoče in ob zapolnitvi mest tudi zaklenili vrata!

Izven svetih maš lahko prejmete obhajilo po dogovoru. Cerkev je odprta skozi ves dan od 7h do 19.30.
Dobrodošli!

PONEDELJEK, 28. december

V pisarni lahko naročite mašne namene za meseca februar in marec 2021!

ČETRTEK, 31. december – sv. Silvester

19.00 – ZAHVALNA maša za minulo leto

PETEK, 1. januar 2021 – Marija, sveta Božja mati in Novo leto, dan miru

Svete maše bodo ob 7h, 10h in 19h ter dodatna ob 11.30!

JASLICE v cerkvici sv. Jerneja

Čeprav je Stara cerkev že nekaj mesecev zaprta, si lahko v preddverju pod zvonikom ogledate miniatur-ne jaslice, ki sta jih na Plečnikov talni mozaik postavila in tudi osvetlila brata Sašo in Bojan Žagar – čestitamo in se zahvaljujemo za božično znamenje, ki bo nagovarjalo mimoidoče…


OBNOVA DRENAŽE ob Stari cerkvi – zaradi zamakanja vode iz hriba, smo morali v celoti obnoviti in poglobiti odvodnjavanje na desni strani cerkvene ladje. Račun za delo je 5.694€, dve dobrotnici sta že prispevali 1.000€, na ostale še čakamo – Bog lonaj!


»Za vaš rahločuten odziv na stiske ljudi, za vse molitve in dobra dela se vam iskreno zahvaljujem…
Naj vam v tej pomirjujoči in ohrabrujoči Božji zavezi s človeštvom, ki jo prinaša Jezus, zaželim milosti polne božične praznike ter ponosno obhajanje dneva samostojnosti in enotnosti!«
(iz pisma predsednika vlade Janeza Janše duhovnikom)

Mašni nameni v tem tednu