Nedelja Svete Trojice, 15. junij 2014

  • 19.45 – LETNI KONCERT šišenskega Mladinskega pevskega zbora pod vodstvom Jurija Štrbenka – vabljeni!

TOREK, 17. junij

  • 20.00 – zaključni ORGELSKI KONCERT iz celoletnega Messiaenovega cikla: Meditations sur le Mystere de la Sainte Trinite (Premišljevanja o skrivnosti Svete Trojice), organist PierPaolo Turetta.

SREDA, 18. junij

  • 19.45 – sestanek za starše, ki ste prijavili svoje otroke za nagradno letovanje v ANKARANU – čas za prijave se izteče 30. junija!

ČETRTEK, 19. junij – Sveto rešnje Telo in Kri, slovesni in zapovedani praznik; praznične maše bodo ob 7h, 10h in 19h.
TELOVSKA PROCESIJA bo potekala ob koncu večerne maše po samostanskem vrtu – prosimo za sodelovanje nosače neba in bander, še posebej pa prvoobhajance (skupaj z animatorji), ki naj se zberejo ob 18.45 pred cerkvijo v belih oblekah in s košaricami cvetja, ki ga bodo posipali pred Najsvetejšim…

SOBOTA, 21. junij

  • 10.00 – 16.00: obvezna priprava za vse animatorje, ki bodo sodelovali na oratoriju: obiskali nas bodo pripravljalci letošnjega programa in nam približali njegovo vsebino in načine animiranja otrok.

12. NAVADNA NEDELJA, 22. junij

  • 10.00 – ZAKONSKI JUBILEJI: pari, ki obhajajo okroglo obletnico poroke, se bodo Bogu zahvalili za vse milosti zakonskega življenja skupaj z našim p. Silvinom Krajncem, ki letos praznuje 40 let mašniškega posvečenja (prijavite se lahko v pisarni ali na info@zupnija-siska.si še do 19. junija!)

N A P O V E D N I K :

• Sobota, 5. julij – župnijsko romanje na Višarje: odhod ob 7. uri izpred naše cerkve. Z avtobusom se bomo peljali mimo Trbiža do Žabnic, od tam pa z žičnico do vrha (lahko pa tudi hribolazite). Po prihodu si bomo ogledali romarsko cerkev s čudovitimi freskami Toneta Kralja, kjer se nam bo pridružil upokojeni ljubljanski nadškof msgr. Alojz Uran, ki bo vodil sv. mašo. Popoldne bo namenjeno kosilu (v lastni režiji) in razgledovanju ali celo vzponu na okoliške vrhove. Domov se bomo vrnili do 20h. Cena: 35 €, prijave zbiramo v župnijski pisarni.
• Nedelja, 6. julij ob 10h – DIAMANTNA maša (65 let) Šiškarja p. Mirka Silvestra
• NAGRADNO LETOVANJE za ministrante, otroški pevski zbor in animatorje bo od 10. do 16.8. v Ankaranu; ORATORIJ pa bo od 25. do 29.8.2014 – prijave zbiramo do 31. julija!