Skoči na vsebino

Novo leto, 1. januar 2023 – Marijino materinstvo, Svetovni dan miru, Novo leto

Maše ob 7.00, 8.30, 10.00 (blagoslov otrok) in 19.00

Želimo vam blagoslovljeno, zdravo, srečno, uspešno, zadovoljno …. novo leto 2023.

ČETRTEK – 5. januar – tretji sveti večer

Po jutranji maši blagoslov trikraljeve vode, s katero pokropimo domove.

Doma spet pokropimo stanovanje, molimo in se zadržimo ob jaslicah.

18.00 – molitvena ura za nove duhovne poklice in za svetost poklicanih

trije-kralji

PETEK – 6. januar – GOSPODOVO RAZGLAŠENJE – SVETI TRIJE KRALJI

MAŠE: 7.00, 10.00, 17.30 in 19.00

17.30 – otroci naj se oblečejo v kraljeve obleke; k jaslicam naj prinesejo denar, ki so ga v adventu zbrali v akciji Otroci za otroke. Praznik Gospodovega razglašenja je svetovni misijonski dan otrok.

NEDELJA- 8. januar – PRAZNIK JEZUSOVEGA KRSTA

10.00 – V pripravi na svoj praznik bodo PRVOOBHAJANCI obnovili svoje krstne obljube.

Pri družinski maši bomo obhajali obred svetega krsta. Otroci naj prinesejo s seboj svoje krstne sveče.


POSLANICA PAPEŽA FRANČIŠKA ZA NOVO LETO

Po treh letih je primerno, da si vzamemo nekaj časa za spraševanje, učenje in rast ter se pustimo spremeniti tako kot posamezniki kot tudi kot skupnost. Naj privilegiran čas, da se pripravimo na »Gospodov dan«.

Večkrat sem že imel priložnost, da sem ponovil, da iz krize nikoli ne pridemo enaki: iz nje pridemo boljši ali slabši. Danes smo povabljeni, da se vprašamo: kaj smo se naučili iz pandemije? Kakšnih novih poti se moramo lotiti, da bomo opustili verige naših starih navad, da bomo bolje pripravljeni, da si bomo upali kaj no- vega? Kakšna znamenja življenja in upanja lahko dojamemo, da bomo šli naprej in skušali izboljšati naš svet? Ko smo neposredno spoznali krhkost, ki zaznamuje človeško resni- čnost in naše osebno bivanje, lahko rečemo, da je največji nauk, ki nam ga zapušča v dediščino covid-19, zavedanje, da vsi potrebujemo drug drugega, da je naš največji, čeprav

tudi najbolj krhek zaklad, človeško bratstvo, utemeljeno na našem skupnem Božjem otroštvu, in da se nihče ne more rešiti sam. Zato je torej nujno, da skupaj iščemo in spodbujamo univerzalne vrednote, ki označujejo pot tega človeškega bratstva. V našem svetu hitenja zelo pogosto razširjeni problemi neravnovesij, krivic, revščine in izključevanja gojijo nemire in konflikte, ter povzročajo nasilje in celo vojne.


Mašni nameni v tem tednu