Skoči na vsebino

Ob nedelji Svetega pisma

{youtube}70ZOsZ17P_I{/youtube}

V nedeljo, 25. januarja 2015, praznujemo že 26. praznik Božje besede, nedeljo Svetega pisma. Geslo letošnje nedelje Svetega pisma se glasi »Moja mati in moji bratje so tisti, ki Božjo besedo poslušajo in uresničujejo« (Lk 8,21).

Da bi Božjo besedo lažje poslušali (oz. brali) in potem seveda uresničevali, nas papež Frančišek spodbuja, naj imamo vedno pri sebi žepno izdajo Evangelijev. V lanskem letu je tudi sam brezplačno razdelil takšno izdajo med zbrane na trgu Svetega Petra v Rimu in ob tem dejal: “Evangelij imejte na dosegu, imejte ga na nočni omarici, v torbici,v žepu; za trenutek ga odprite, preberite Jezusovo Božjo besedo in Božje kraljestvo bo prišlo! Majhno izdajo evangelija imejmo vedno pri sebi, naključno ga odprimo in preberimo, kaj pravi Jezus. In Jezus bo z nami.” Pri Svetopisemski družbi Slovenije smo vzeli njegovo pobudo zares in pripravili priročno izdajo Evangelijev, saj je doslej v Sloveniji še nismo imeli.

Naj bo nedelja Svetega pisma 2015 dan, ko smo se odlocili slediti spodbudi papeža Franciška in dovolili, da veselo sporocilo evangelija na novo zaživi v vsakem trenutku in situaciji našega življenja.

Pa ne le našega!

Papež Francišek nas nenehno spodbuja, naj skrbimo za uboge med nami. Danes imamo priložnost, da preko dobrodelne pobude
Podarim dobim priskrbimo sporocilo Evangelija tistim v Sloveniji, ki to oznanilo novega upanja najbolj potrebujejo!

Več na: http://www.svetopismo.si/2015/01/24/ko-podarim-dobim-ob-nedelji-svetega-pisma-2015/