Skoči na vsebino

Oznanila za avgust 2022

Nova maša kot dar za župnijo

V nedeljo, 3. julija, smo imeli v frančiškanski župniji Šiška novo mašo Roka Gregorčiča. Dogodek je močno okrepil našo župnijo kot duhovno skupnost. Organizacijski izziv, ki presega običajne župnijske dogodke, je namreč postal prava »sinoda« v malem. Ob predpripravah smo se prepričali, kako zelo so se prav vsi, ki jih nagovorimo, pripravljeni odzvati in pomagati, hkrati pa smo od začetnega občutka negotovosti in nemoči hitro napredovali k organizaciji skupin in nabiranju prostovoljcev. Ko je bila osnovna shema postavljena, ji je vsak dodal kako svojo idejo: najbolj drzno je bilo nedvomno postavljanje ogromnega mlaja sredi mestne Ljubljane. Organizirali smo se v več skupin, ki so skupaj obsegale nekaj manj kot sto župljanov, pomagali pa so nam tudi iz drugih župnij!
…Potrpljenja in močne zavesti o tem, da vsi delamo za našo povezanost z Bogom, ne bi bilo, če dogodka ne bi gradili iz svoje vere. Pri tem nam je bil novomašnik v pomemben zgled – premišljeno je izbral pridigarje na tridnevni duhovni pripravi, na pogovornem večeru pa je z izredno bistrostjo in iskreno vero hkrati odgovarjal na naša vprašanja o Bogu, Cerkvi in tudi o lastnih izkušnjah.
Tudi zato je bila nova maša Roka Gregorčiča tako lep prikaz, kako povezati slovesnost in skromnost, dobro voljo in veliko vere. Za nas vse, pa tudi za mnoge goste, je »naša« nova maša predstavljala pomembno versko vzpodbudo… Če bo v župnijah toliko veselja, kot ga je bilo pri naši novi maši, se nam ni treba bati za nove duhovne poklice.«

(dr. Kozma Ahačič, Družina, 17. julij 2022, št. 28)


Nedelja, 7. avgusta ob 8.30

Pri župnijski maši bo arhidiakon Franci Petrič predstavil novega upravitelja šišenske župnije p. Ambroža Mušiča, dosedanjega kaplana pri Marijinem oznanjenju in p. dr. Marija Osredkarja. Prisrčno vabljeni!

p. ambrož
p. Ambrož Mušič
p. Mari
p. dr. Mari Osredkar

»KOMARJEVA« NEDELJA – 28. avgusta

bo v Stari cerkvi zunanji praznik zavetnika sv. apostola Jerneja: ob 11h bo slovesna maša, ob 17h pa koncert šišenskih glasbenikov, ki ga bomo zaključili s pétimi litanijami.


ŽUPNIJSKA PISARNA

V času počitnic je pisarna zaprta!

Oglasite se po večerni sv. maši. ali na tel.: 01-583-72-70 ali po epošti info@zupnija-siska.si


Celotna oznanila za avgust 2022 z mašnimi nameni najdete na povezavi https://zupnija-siska.si/download/oznanila-za-avgust-2022/