Skoči na vsebino

Oznanila za julij 2016

90 let naše cerkve in župnije

 

Po sklepu Župnijskega pastoralnega sveta bomo obletnico praznovali od 1. 10. 2016 do 4. 10. 2017; v tem času se bodo zvrstili različni dogodki verskega in kulturnega značaja: predavanja in okrogle mize z gosti zgodovinarji in »plečnikoslovci«; priložnostna razstava izvirnih Plečnikovih načrtov za cerkev, notranjo opremo in posodje; zgibanka o cerkvi z besedilom v treh jezikih in komplet umetniških fotografij-razglednic za obiskovalce z raznih koncev sveta; glasbeni koncerti; predstavitve v tedniku Družina in na Radiu Ognjišče; vodeni ogledi (iščemo prostovoljce za vodenje!) za skupine šolarjev in dijakov… Osrednja slovesnost, s katero bomo začeli jubilejno leto, bo sv. maša na praznik našega zavetnika sv. Frančiška Asiškega, v torek, 4. oktobra ob 19h, ki jo bo vodil nadškof p. Stanislav Zore, nekdanji šišenski kaplan.

*  *  *  *  *

Ob 1700-letnici rojstva sv. Martina vas vabimo na ROMANJE V TOURS, ki ga bosta duhovno obogatila ljubljanski nadškof p. Stane Zore in veliki poznavalec francoske kulture, duhovnosti in umetnosti p. dr. Edi Kovač. Romanje bo sledilo Martinovi poti, ki jo je Svet Evrope razglasil za Evropsko kulturno pot. Potekalo bo od 19. do 23. septembra 2016 v organizaciji agencije Aritours, kjer dobite vse podrobne informacije glede vsebine in plačila, tam se tudi prijavite (glej: www.aritours.si)

*  *  *  *  *

V nedeljo, 24. julija, obhajamo Krištofovo nedeljo. Po vseh mašah bomo, blagoslovili avtomobile (nove ali stare!), za vsak srečno prevožen kilometer pa boste lahko darovali 0,05€ za MIVO (nakup vozil za slovenske misijonarje).

*  *  *  *  *

ŽUPNIJSKA PISARNA

V času počitnic je pisarna zaprta!

Oglasite se po jutranji oz. večerni sv. maši.

MAŠNI NAMENI ZA JULIJ: mašni nameni (pdf)