Skoči na vsebino

V. postna nedelja, 29. marec 2020 – TIHA

RADIJSKI MISIJON: »Si upaš živeti?«

bo potekal na Radiu Ognjišče od 29. marca do 4. aprila. S svojimi razmišljanji v osrednjih dnevnih govorih (ob 17.00) bodo sodelovali: p. Anselm Grün, nadškof msgr. dr. Marjan Turnšek, ter duhovniki Simon Potnik, Marko Rijavec, Marjan Lampret, Peter Pučnik in dr. Bojan Ravbar. V kratkih govorih, svetovalnici in pogovorih bodo sodelovali še drugi duhovniki, redovniki, redovnice in laiki. Radijski misijon najdete na povezavi https://avdio.ognjisce.si/cikel/radijski_misijon_2020

Vsako jutro ob 5.00 bo prenos rožnega venca iz kapele Marije Pomagaj na Brezjah.

Vsak dan bosta misijonska govora ob 10.15 in 17.00. Ponovitev bo vsak večer med 22. in 24. uro.

Posnetki bodo na voljo tudi v radijskem spletnem arhivu.

V času misijona bo od ponedeljka do petka sveta maša ob 19.00. Ob 20.00 bo pogovorni večer, v katerem bodo lahko sodelovali poslušalci.

V ponedeljek, 30. marca, bo prenos molitve  nadškofa Stanislava Zoreta ob 21.00, prihodnje ponedeljke pa ponovno ob 20.00.

SPREJEMANJE MAŠNIH NAMENOV

Ker je do preklica župnijska pisarna zaprta, vas prosimo, da se za naročanje mašnih namenov obračate na nas preko telefona (01/583-72-70) ali e-pošte (info@zupnija-siska.si). Do Velike noči imamo vse zasedeno, od 12. aprila dalje pa je še veliko prostih terminov…
Dar za mašo lahko v ovojnici s pripisom vržete v nabiralnik pri vhodu v župnišče ali pa nam ga boste izročili po koncu epidemije.
Hvala, ker nas tudi na ta način podpirate v našem duhovniškem poslanstvu!

VI. POSTNA, 5. april – CVETNA NEDELJA

Škofje določajo, da župnik opravi blagoslov zelenja v zaprti cerkvi brez navzočnosti vernikov, ki naj doma pripravijo zelenje (npr. z vrtov, butare) in ga pokropijo z blagoslovljeno vodo. Blagoslovljenega zelenja duhovniki ne smejo deliti vernikom, saj bi pri tem lahko prišlo do okužb oziroma širjenja epidemije.

Duhovniki naj po spletu, e-pošti in socialnih omrežjih župljane povabijo k darovanju za mašne namene in vzdrževanje župnije z nakazili na TRR župnije (spodaj).

»Kaj ste strahopetni? Kako, da še nimate vere?« Gospod, tvoja beseda nas nocoj pretresa in zadeva vse nas. V tem našem svetu, ki ga ljubiš bolj kot mi, smo napredovali z vso hitrostjo in se čutili močne in sposobne vsega. Hlastali smo po zaslužku, pustili smo se posrkati stvarem in zmesti naglici. Nismo se ustavili pred tvojim klicanjem, nismo se ustavili vpričo vojn in planetarnih krivic, nismo prisluhnili klicu revežev in našega hudo bolnega planeta. Neustrašeno smo šli dalje misleč, da bomo vedno ostali zdravi v bolnem svetu. Ko pa smo zdaj na razburkanem morju, te moledujemo: »Prebudi se, Gospod!«
papež Frančišek