Skoči na vsebino

Velika noč, 17. april 2022

»Gospod je vstal in živi,
bodimo živi tudi mi!«

Velika noč naj nas obnovi v občestvu in v upanju v Vstalega!

vam želimo šišenski patri


ob 15.00 – v cerkvi sv. Jožefa na Poljanah bo p. nadškof vodil zaobljubljeno protipotresno pobožnost za vse Ljubljančane

VELIKONOČNI PONEDELJEK, 18. april

11.00 – velikonočne IGRE S PIRHI na samostanskem vrtu bo vodil Jurij P. Emeršič z animatorji – pirhe prinesite s seboj!

TOREK, 12. april

Ta teden NE BO VEROUKA!


Izjava Slovenske škofovske konference pred volitvami v državni zbor

»V nedeljo, 24. aprila bodo potekale volitve v državni zbor. Kristjani smo odgovorni, da na volitvah sodelujemo in tako dejavno soodločamo o našem skupnem življenju.

Družbeno življenje je možno samo, če vsi spoštujemo skupne vrednote, kot so spoštovanje dostojanstva človeške osebe, enakopravnost, svoboda, solidarnost, mir, pravičnost in resnica. Različni pretresi v zadnjem času  razodevajo, da so te temeljne vrednote ogrožene.

Upada zaupanje v institucije demokratične družbe, v verodostojnost informacij, v sposobnost mirnega reševanja različnih napetosti. Odločimo se po lastni presoji glede na naše vrednote in dosedanje izkušnje. Predstavnikov ljudstva ne moremo presojati zgolj po všečnih besedah in gestah, ampak je treba gledati predvsem na dejanja.

Nesmiselno in škodljivo je vnaprejšnje izključevaje ali odrekanje legitimnosti določenemu delu državljanov pri oblikovanju naše skupne prihodnosti. Ne predajmo se miselnosti, da se ne da ničesar spremeniti. Spremembe so možne samo, če bo vsakdo k njim prispeval svoj najboljši del.«  

dr. Andrej Saje,  predsednik SŠK

NEDELJA BOŽJEGA USMILJENJA, 24. april

»Božje usmiljenje
spreminja naša srca
in nas usposablja,
da tudi mi postajamo
usmiljeni…«

papež Frančišek


15.00 – skupina Vera in luč

19.00 – pel bo ŽPZ iz Grosuplja pod vodstvom Marka Gašperšiča


Mašni nameni v tem tednu