Skoči na vsebino

VELIKA NOČ, 21. april 2019

VELIKA NOČ, 21. april

Ko nase pogledamo

v luči Kristusovega vstajenja,

se zavemo,

kako dragoceno je naše življenje – saj je tudi v njem dih večnosti…

VESELO ALELUJO!

šišenski patri

 

  • 15.00 – pri sv. Jožefu na Poljanah je za vse ljubljanske župnije zaobljubljena proti-potresna pobožnost, ki jo bo vodil nadškof Stanislav Zore
  • 18.30 – péte litanije Matere božje

VELIKONOČNI PONEDELJEK, 22. april

Sv. maše bodo ob 7h, 10h in 19h.

11.00 – velikonočne IGRE S PIRHI – otroci, prinesite jih s seboj!

VELIKONOČNI TOREK, 23. april

  • Velikonočne počitnice – ta teden NI VEROUKA in prav tako ne PISARNE!

VELIKONOČNI ČETRTEK,  25. april

  • 20.15 – zakonci sv. Eme

2. VELIKONOČNA, 28. april – BELA NEDELJA

ŠMARNICE 2019

Z otroki bomo prebirali dogodivščine Božjega  služabnika Ignacija Knobleharja Misijonar ob Nilu  izpod peresa Berte Golob vsak večer med tednom ob 19h, z začetkom 6. maja. Predloga za odrasla razmišljanja pa bo Moj mali besednjak od Ž do A, v katerih Gregor Čušin na duhovit način obravnava najpomembnejše krščanske vrednote… vabljeni, da se vpišete na seznam v zakristiji!

 

 

 

PORTRET bl. A. M. Slomška

Na steni za oltarjem visi nova slika blaženega škofa Slomška, ki nam jo je podaril Jože Bartolj, ki jo je naslikal za razstavo v poklon duhovniku in slikarju Stanetu Kregarju v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu – Bog povrni!

*  *  *  *  *

DRŽAVNO ODLIKOVANJE

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je prejšnji teden našemu župljanu prof. Janezu Stergarju, predsedniku Kluba Koroških Slovencev, podelil Medaljo za zasluge in sicer za izjemen prispevek k ustvarjanju skupnega slovenskega kulturnega prostora na avstrijskem Koroškem – ČESTITAMO!

PRVOMAJSKO ROMANJE

Od 1. do 4. maja vas  Verouk za odrasle pod vodstvom p. Silvina vabi na romanje v S. Italijo: Padova z grobom sv. Antona, Torino z Jezusovim prtom, svetišče »črne Marije« v Oropi … Cena: 315 €, prijave  na info@turtur.si ali 041-336-812 – nekaj mest je še prostih!