Skoči na vsebino

VELIKA NOČ, 4. april 2021- NEDELJA KRISTUSOVEGA VSTAJENJA

Dragi bratje in sestre!

Vstopamo že v drugo leto epidemije in največji spremembi, ki ju moramo sprejeti, sta veliko omejevanje javnega, tudi cerkvenega življenja ter obračanje navznoter, v svoje družine ter v svoja srca – kakor je Gospod naročil Petru: »In ti, ko boš nekoč šel vase, potrdi svoje brate!«(Lk 22,32). Tako kot ostalo javno in družbeno življenje se obračajo navznoter tudi naši verski obredi. Vabimo in spodbujamo vas, da vse velikonočne obrede in blagoslove, ki so izvedljivi v krogu družin, opravite doma v preprosti in iskreni pobožnosti.

Vstajenje

Velikonočni čas pa je s slavjem vstajenja našega Gospoda še večji vir trdnega upanja in prepričanja v zmago velikonočnega Jagnjeta, v zmago krotkosti in potrpežljivosti, v zmago dobrote in ljubezni: »Na svetu boste imeli stisko; a zaupajte, jaz sem svet premagal!« (Jn 16,33). Kakor zvečer tistega dne, prvega v tednu, naj vstali Gospod tudi letos vstopi v vaše hiše in v vaše domove in vam prinese velikonočni pozdrav: »Mir vam bodi!« (Jn 20,19-20).

Izredno pismo slovenskih škofov za Veliko noč

Svete maše z udeležbo ljudstva so do nadaljnjega odpovedane! Cerkev ostaja odprta za osebno molitev, posamični prejem svetega obhajila (po končani maši) in zakrament svete spovedi.

VELIKONOČNI TOREK, 6. april 2021

Po telefonu ali e-pošti sprejemamo mašne namene za meseca maj in junij!

II. velikonočna nedelja, 11. april – NEDELJA BOŽJEGA USMILJENJA

Sv. obhajilo lahko prejmete pred stranskim vhodom v cerkev ob 8h, 9.30, 11.30 in ob 19h.


ISKRENA ZAHVALA vsem, ki ste  sodelovali v predprazničnem urejanju cerkve: mladinski skupini za čiščenje tal, klopi in lestencev; s. Angelini za sveže oltarne prte in mašno perilo; s. Marinki in njenim pomočnicam za okrasitev ječe, božjega groba in oltarjev; g. Cirilu Tomcu, ki je velikodušno pokril stroške krašenja; g. Borisu Kuretu, ki je s pomočjo dvigala opravil zahtevna višinska dela v kapeli ŽMB in na piramidi za glavnim oltarjem (zamenjava sijalk in sesanje prahu); ter vsem, ki ste nam voščili in nas podpirate z molitvijo in darovi!


PRIPRAVA OTROK NA ZAKRAMENTE Kljub nepredvidljivim zdravstvenim razmeram smo s starši birmancev in prvoobhajancev v postnem času uspeli izpeljati dve sobotni srečanji v živo v cerkvi – upamo, da bodo razmere konec maja dovolj dobre tudi za slovesno podelitev zakramentov.

Mašni nameni v tem tednu